Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli -voittajat 2013

Vuoden perhepeli 2013Vuoden peli -voittajat vuodelle 2013 on valittu. Finalistit jättivät vähän toivomisen varaa ja sanotaan nyt saman tien, että voittajiinkin olemme kovin pettyneet.

  • Vuoden lastenpeli: Rapelli (HaPe)
  • Vuoden perhepeli: Super Farmari (Amo)
  • Vuoden aikuistenpeli: Qin (Lautapelit.fi)

Varsinkin Rapellin valintaa on ihmeteltävä. Pelissä heitellään noppaa ja menestys on täysin tuurista kiinni. Lisäksi peli käy loppua kohden turhauttavaksi tyhjänheittelyksi, joten voitosta huolimatta tätä peliä en voi suositella lapsiperheille. Korkeintaan noin kolmivuotiaiden ensipeliksi, ehkä, mutta yhtään isompien lasten kanssa pelistä ei saa mitään irti (12.9.2013: Pelin julkaisija haluaa huomauttaa, että pelin ikäsuositus on 4+, eikä peliä suositella alle kolmevuotiaille). Muista finalisteista tunnen vain Kellotornin kummitukset, ja siinä on selvästi enemmän peliä mukana.

Vuoden perhepeliksi valittu Super Farmari on Puolan Afrikan tähti, eli paikallinen kestomenestys vuosien takaa. Super Farmari ilmestyi alunperin 1943, eikä siten ole ihan samalla viivalla nykyaikaisten lautapelien kanssa. Arvostelukappale on pyydetty, joten tutustaan kyllä, ja kestosuosio tarkoittanee, että peli on jostain kotoisin, mutta veikkaan, että Lautapelioppaan lukijakunnalle peli ei paljon tarjoa, ja finalisteista esimerkiksi kotimainen Jää sulaa (katso Tuomon video) on pykälää vetävämpi valinta.

Aikuisten sarjassa voiton vei sitten Lautapelit.fi, jonka Qin on peliharrastajille pykälän kevyt, mutta Vuoden peli -aikuistensarjaan mielestäni nappivalinta. Finalisteista Tobagolle olisin suonut voiton myös, mutta ymmärrän, että se saatettiin kokea liian haastaviksi. Tänä vuonna oli havaittavissa selvää yksinkertaistamista palkituissa peleissä (ja mielestäni osa ehdokkaista oli väärässä kategoriassa, esimerkiksi King of Tokyo olisi tässä kisassa todennäköisesti toiminut paremmin aikuistenpelien sarjassa).

Onnittelut voittajille, mutta toivon mukaan ensi vuonna voittajina nähdään pykälää fiksumpia pelejä.

Lähde: Lautapelit.fi

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Vuoden peli -voittajat 2013”

Sitä voi taas jäädä pohtimaan kuinkapaljon kaupalliset intressit on vaikuttaneet valintoihin ja kuinka paljon raadin arviot tänävuonna vaikuttivat.

Hei!

Minulla on kehkeytynyt idea lautapelistä. Miten neuvoisitte minua toimimaan toteuttaakseni ideani? Mielestäni idea on niin hyvä, että se on toteuttamisen arvoinen! Pitäisikö minun hakea idealleni patentti, voiko idealle hakea yleensä patenttia? Olen tehnyt pelistä prototyypin ja kehitellyt peliä viimeistelyä vaille valmiiksi. Kiitos!

T. Liisa

Lapseni ovat todella tykästynyt tuohon Qin lautapeliin, mutta aikuisten pelinä sitä en pitäisi. Yleensäkkin nuo sarjat ovat mielestäni hieman hassusti. Toivon myös hieman älykkäämpiä pelejä tälle vuodelle :)

T. Emma

Emma, minkä ikäiset lapset?

Sarjathan ovat sen mukaan, mihin julkaisijat pelejään ilmoittavat. Siinäkin on kyllä oma pelinsä, että osaa ilmoittaa pelinsä sellaiseen kategoriaan, jossa sillä on mahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *