Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 24.7.2017: Friesen uudet sadut

Viikkokatsauksessa esittelyssä Friedemann Friesen uudet Fable-pelit, Bob Ross -lautapeli ja muita syksyn muotiuutuuksia. Mikko pelasi Mansions of Madnessia!

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Tämän viikkokatsauksen toimitti Mikko Saari.

Friedemann Frieseltä uusia pelejä

Vihreätukkainen pelisuunnittelija Friedemann Friese jaksaa kokeilla. Friesen uusimmat erikoisuudet ovat Fabled Fruitin tyylisiä Fable-pelejä, eli hieman legacy-tyylisiä pelejä, jotka muuttuvat pelikertojen välillä. Muutokset tulevat korttivalikoimaa muuttamalla, eli ne ovat peruttavissa, eivätkä edellytä komponenttien tuhoamista.

Spiel-messuilla lokakuussa ilmestyy kolme uutta Fable-peliä, jotka ovat myös Fast Forward -pelejä. Nämä pikakelauspelit ovat pelejä, jotka eivät edellytä sääntöjen lukemista etukäteen. Kun haluaa aloittaa pelin, otetaan pakka, laitetaan se pöydälle ja luetaan pakan päällimmäinen kortti. Peli lähtee siitä ja opettaa mennessään sääntönsä.

Fear on nopea ja yksinkertainen kädenhallintapeli, jossa yritetään välttää pöydällä olevien korttien summan menemistä tietyn rajan yli. Jos näin käy, häviää pelin. Käteen taas halutaan mahdollisimman arvokkaat kortit, koska sillä voittaa. Jos kädessä on kolme korttia, on kuitenkin pakko pelata jotain.

Jos joku häviää pelin, häviäjän kortit poistetaan pelistä ja muiden kortit sekoitetaan ja palautetaan pakan päälle. Koko pakkaa ei sekoiteta! Seuraavassa pelissä poistetut kortit eivät ole mukana. Näin pakka pienenee ja pelatessa päästään pidemmälle pakkaan, mistä paljastuu uudenlaisia kortteja, joissa on erilaisia numeroita ja ennen kaikkea uusia sääntöjä. Kun sääntökortti nousee pakasta, se laitetaan syrjään ja sääntö on voimassa jatkossa tässä ja myöhemmissä peleissä, kunnes se korvataan uudella.

Fearin kansi

Fortress on linnoitushippaa: pelaajat valloittavat pelissä olevaa linnoitusta toisiltaan pelaamalla pöytään arvokkaampia ja arvokkaampia kortteja. Jälleen kerran pelin loppuessa osa korteista poistetaan pelistä, mikä muuttaa korttivalikoimaa ja tuo peliin uusia sääntöjä.

Flee on yhteistyöpeli, jossa paetaan hirviötä. Joku pelaajista saa pelin alussa hirviökortin käteensä ja mikäli hirviö on aktiivisella pelaajalla, kaikki häviävät. Pelaajien on siis kikkailtava vuoronmenetyskorteilla sun muilla niin, että hirviö pysyy loitolla aktiivisesta pelaajasta.

Nämä pelit eivät luonnollisestikaan aukea yhdellä pelikerralla, vaan vaativat monta pelikertaa, jotta peleissä olisi mitään järkeä. Yksittäinen erä Fearia tai Fortressia kestää vartin verran, eli varaamalla aikaa pari tuntia saa jo paljon paremman käsityksen siitä, mistä näissä peleissä on kyse, kun pakkoihin pääsee vähän syvemmälle. Fleen kestoksi on ilmoitettu 75–90 minuuttia, mutta siinäkin yksittäinen erä kestää tiettävästi sen 5–15 minuuttia.

W. Eric Martin kertoo peleistä lisää BGG Newsissä.

Mayfairilta pupujahtia

Mayfair julkaisee Run Bunny Run -pelin, joka on hämmentävästi sama kuin Pelikon pari vuotta sitten julkaisema Runny Bunny. Miksi juuri Runny Bunny on noukittu julkaisuohjelmaan on hyvä kysymys. Mayfair vastasi Twitterissä uteluuni ja sanoi, että pelissä on pieniä sääntömuutoksia Pelikon versioon nähden; toivottavasti peliä on kehitelty eteenpäin, koska täydelliseen tasapeliin päättynyt kolminpelimme Runny Bunnyä oli melkoinen antikliimaksi.

Samassa pienten korttipelien sarjassa ilmestyy Kevin G. Nunnin suunnittelema Food Chain (onkin vasta kolmas peli tuolla nimellä alle kymmenen vuoden sisällä). Pelaajat valitsevat yhtä aikaa kortit ja arvokkaimman kortin pelannut vie muiden kortit. “Arvaa mitä ajattelen”-osastoa siis.

Perinteistä europeliä

Calimalan kansiCalimala edustaa perinteistä europeliä ainakin aiheensa puolesta: pelaajat ovat kangaskauppiaita keskiajan Firenzessä (Arte di Calimala eli kankaanviimeistelijöiden ja kangaskauppiaiden kilta oli Firenzen suurimpia kiltoja ja kaupungin vaurauden merkittävä tukijalka) ja tavoittelevat tietysti rikkauksia.

Peli on työläistenasettelua: työläisiä pelataan Firenzen kaduille tekemään töitä eli tuottamaan ja toimittamaan kangasta ja osallistumaan kaupungin kehitykseen. Työläiset pysyvät kaduillaan jonkin aikaa, tehden töitä aina kun katu aktivoidaan, ja lopulta päätyvät kaupungin neuvostoon, mikä laukaisee pisteytysvaiheen.

Pelin on suunnitellut ensikertalainen Fabio Lopiano, kuvittanut Harald Lieske ja julkaisee ADC Blackfire. Calimala voitti Hippodicen pelisuunnittelukilpailun 2016 (jolloin Veli-Matti Saarinen oli Sapa Incallaan toinen).

Garfieldin hirviökarnevaalit

Richard Garfieldilta tulee uusi peli Carnival of Monsters, johon liittyy monta odottamatonta seikkaa. Pelissä on kyse draftaamisesta: pelaajat keräävät maakorttien settejä, jotta saavat eksoottisia eläimiä kokoelmiinsa.

Pelin julkaisee Amigo (yllättävää), joka aikoo laittaa pelin Kickstarteriin (vielä yllättävämpää) ennen vuoden loppua. Joukkorahoituksella maksetaan pelin kuvitus: mitä enemmän rahaa kertyy, sitä enemmän peliin tulee erilaista kuvitusta.

Uusi julkaisija: Kolossal Games

Uusi julkaisija Kolossal Games aloittaa toimintansa. Indie Boards & Cardsista ja Action Phase Gamesista tuttu Travis Chance etsii firmalle pelejä julkaistavaksi ja kehittää niitä. Lisäksi Kolossal on palkannut Small Box Gamesin John Clowdusin suunnittelijaksi ja omistaa nyt Small Box Gamesin koko katalogin. Uusia laitoksia Small Boxin peleistä on odotettavissa.

Kashgar englanniksi

Gerhard Hechtin Kashgar: Händler der Seidenstraße ilmestyi Kosmoksen julkaisemana jo 2013 ja on kerännyt kiitosta erilaisena pakanrakennuspelinä. Saksankielisessä laitoksessa on kuitenkin sen verran runsaasti tekstiä, ettei peli ole suurta suosiota saavuttanut, eikä kukaan koskaan julkaissut siitä muunkielistä laitosta. Nyt Grail Games on tarttunut asiaan ja julkaisee pelin alkuvuodesta 2018 nimellä Kashgar: Merchants of the Silk Road.

Pelaajilla on kolme karavaania edessään, jokainen on levitetty korttipino, jonka päällimmäinen kortti on esillä. Tämän päällimmäisen kortin saa pelata, jonka jälkeen se siirtyy jonon alimmaiseksi ja jotta sitä voi käyttää uudestaan, pitää käyttää kaikkia muita kortteja samassa pinossa. Tavoitteena on kerätä erilaisia tuotteita, täyttää tilauksia ja kerätä karavaanihenkilökuntaa.

Kashgar

The Grizzledin viimeinen versio

CMON, ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuvan synkän yhteistyöpeli The Grizzledin englanninkielisen laitoksen julkaisija, on ostanut pelin kaikki oikeudet. Pelistä julkaistaan uusi versio, The Grizzled: Armistice Edition, joka on itsenäinen, laajempi kampanjapeli.

Siinä peli alkaa harjoitusleirillä, jossa pelaajat kohtaavat ja oppivat sotimaan yhdessä ennen joutumista rintamalle. Näin pelin tarina ystävyksistä, jotka selviytyvät (tai eivät selviydy) ensimmäisestä maailmansodasta yhdessä, saa enemmän lihaa luidensa ympärille.

Lisää The Grizzlediä ei ole kuulemma luvassa. Pelin kuvittaja Tignous menehtyi Charlie Hebdon iskussa 2015, eikä tämän jälkeen ole enää käyttämätöntä kuvitusta.

Plan B:n seuraava suunnitelma

Plan B -pelifirma on saanut hyvän alun kiitetyllä Century: Spice Roadillaan. Julkaisijan seuraava peli on Michael Kieslingin Azul, jossa pelaajat koristelevat palatsia azulejos-laatoilla.

Pelaajat keräävät laattoja tuottajilta omiin varastoihinsa ja koristelevat niillä sitten palatsia. Pisteitä ropisee tietyistä kuvioista ja settien keräämisestä, miinuksia taas hukatuista resursseista.

Äänestä Smash Upiin uusia osapuolia

Alderac aikoo julkaista uuden fanien valitsemia osapuolia sisältävän lisäosan Smash Up -peliin. Oops, You Did It Again -lisäosa ilmestyy 2018 ja sen äänestys päättyy heinäkuun lopussa. Käy äänestämässä omaa suosikkiasi.

Smash Up on yksinkertainen mäiskintäpeli, jonka juju on siinä, että pelissä on runsaasti erilaisia osapuolia, joista otetaan aina mukaan kaksi, mikä tekee pelistä joka kerta erilaisen: merirosvot ja ninjat on ihan eri juttu kuin ninjat ja alienit, puhumattakaan velhot ja zombiet -yhdistelmästä.

Maalaamisen ilot lautapelinä

Yksi viime aikojen trendeistä on ollut vähän vanhempien viihdelisenssien kierrätys lautapeleiksi – 1980-luvun nostalgialla rahastetaan armotta. Bob Ross – Art of Chill Game tuntuu silti hieman yllättävältä. Bob Ross on The Joy of Painting -tv-sarjastaan tuttu leppoisa afrotukkainen taidemaalari, jonka rauhallinen jutustelu ja maalausopetus jaksaa viehättää ihmisiä aivan mittaamattomasti. (Jos et ole koskaan katsonut, niin Youtubesta löytyy jaksokaupalla Bob Rossia.)

Pelin tavoitteena on luonnollisesti olla maksimaalisen “chill” – kuka ensimmäisenä saavuttaa chillimittarin huipun, voittaa.

Harmillisesti tämäkin on Targetin yksinoikeudella myymiä pelejä, eli jos tätä Yhdysvaltojen ulkopuolella omakseen haluaa, joutuu turvautumaan jonkinlaiseen kikkailuun.

Bob Ross – The Art of Chillin kansi

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logoAlla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Dieselromutusta

Diesel Demolition Derby on osin kotimaisin voimin liikenteessä eli LudiCreationsin tuorein kampanja. Suunnittelijana on toiminut Matthew Dunstan (Elysium, Relic Runners, Costa Rica).

Peli on dieselpunk-henkistä romurallia ja tuhoamistaistelua. Pelaa kortti kädestä, kortit paljastetaan ja ajetaan kovin kortti ensin, sitten loput kortit menevät seuraavalle pelaajalle. Yksittäiset erät ovat lyhyitä ja tiiviitä.

Halvimmillaan peli maksaa 24 dollaria Suomeen toimitettuna. Kallein luksusversio on 38 dollaria. Toimitus luvataan joulukuulle 2017 ja se on EU-ystävällinen. Peliä ei ole LudiCreationsin totuttuun tapaan saatavilla kampanjan ulkopuolella. Kampanja löytyy täältäPeli löytyy testattavaksi Tabletopiasta.

Diesel Demolition Derby

Ulos metsästä

Out of the Woods on American McGeen satuihin perustuva peliprojekti. Kymmeneen klassikkosatuun nojaavan pelin pelimekaniikka näyttäisi pikavilkaisulla olevan lähinnä Unoa lisätyllä annoksella päähänlyöntiä.

Ei siis ihmeitä, mutta kuvitus on varsin viehkoa kaikessa makaaberiudessaan ja mukaan voi saada hienon satukirjankin.

Pelkkä peli maksaa 35 dollaria Suomeen toimitettuna, peli ja kirja on 90 dollaria. Toimitus on tammikuulle 2018. EU-ystävällisyydestä ei puhuta mitään, joten olettaisin, että ei. Kampanja löytyy täältä.

Out of Woods

Maagiset karnevaalit

Carnevale on jo vuonna 2011 ilmestynyt miniatyyripeli, joka sijoittuu 1790-luvun Venetsiaan. Maaginen ilmiö on ravistellut koko Eurooppaa ja Venetsian yllä on taivaassa repeämä, joka levittää kaupunkiin vapaana kulkevaa magiaa.

Kickstarterissa on nyt pelin uusi aloituspakkaus. Peli oli viimeksi Kickstarterissa pari vuotta sitten ja siinä välissä se ehti jo kuolla, mutta nyt on uusi syntymä uuden julkaisijan kanssa menossa.

Halvin paketti on noin 45 euroa Suomeen toimitettuna. Noin 75 eurolla saa pelikelpoisen paketin, jolla kaksi pelaajaa pääsee alkuun. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu helmikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Carnevale

Tornipuolustusta, osa X

Defense of the Citadel on yhteistyöpeli, jossa puolustetaan linnoitusta vihollisia vastaan. Pelaajat rakentavat puolustusta ja ansoittavat reittejä, ja sitten viholliset vyöryvät niskaan tornipuolustuspelien hengessä. Peliä voi pelata yksittäisenä skenaariona tai pidempänä kampanjana, jossa jatketaan aina siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Luvassa on näyttäviä miniatyyrejä, varsinkin pahikset ovat kovin näyttäviä. Sääntökirja löytyy luettavaksi, jos haluaa perehtyä pelimekaniikkaan.

Peli maksaa noin 75 euroa ja lisäksi postikuluja noin 10–15 euroa. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu elokuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Defense of the Citadel

Galaksin mestari

Master of the Galaxy on uusi kevyt 4X-peli. Pelin venäläisten tekijöiden yhteistyökumppanina toimii tuttu Ares Games. Teeman puolesta mennään erittäin vahvoilla Master of Orion -fiiliksillä.

Pelimekaniikan puolella on kuutiodraftia pussista. Aika kepeällä otteella mennään, kestoksi luvataan 45–120 minuuttia. Peli on Tabletopiassa testattavana, venäläinen julkaisija Igrology on myös Tabletopian takana.

Peli maksaa 40 dollaria tai 110 dollaria kolmelta kappaleelta. Postikulut arvioidaan alle 15 dollariin ja summan pitäisi olla sama, otti yhden tai kolme. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu maaliskuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Master of Galaxy

Tähtiromuttajat

Star Scrappers: Cave-In on avaruusmainausta western-fiiliksillä. Pelin toinen suunnittelija on CV:n, Magnum Salin ja Capitalin tekijä Filip Miłuński. Julkaisija ei kuitenkaan ole Granna, vaan Hexygames.

Itse peli on korttivetoista menoa: työntekijöitä palkataan, samanväristen työläisten seteillä mainataan, erivärisillä kerätään artifakteja ja erikoisvoimiakin on käytettäväksi. Kortit menevät poistopakkaan, jonka päällimmäisestä kortista on iloa myös seuraavalla vuorolla, mutta vastapelaaja saattaa varastaa poistopakkasi, jos se on liian houkutteleva.

Perusmalli on 25 dollaria, neljällä bonusfiguurilla hinta on 39 dollaria. Postikulut ovat 13–15 dollaria. Toimitus luvataan jo lokakuulle 2017, mikä kuulostaa tässä vaiheessa hivenen ylioptimistiselta. Toimitus lienee EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Star Scrapers

Ihmissusi vastaan vampyyri

Werewolf vs. Vampire asettaa kliseiset kauhuhirviöt vastakkain kaksinpelissä.

Peli on pieni taktinen haaste, jonka osapuolet ovat epäsymmetrisiä. Ihmissusi on nopea tuhoaja, vampyyri on ovela lentelijä.

Peruspeli maksaa 39 euroa Suomeen toimitettuna. Luksusmallin, joka korvaa puunappulat miniatyyreillä, saa 60 eurolla. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu marraskuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Werewolf vs Vampire

Kyberpunk-pakanrakennusta

Renegade on Victory Point Gamesin kyberpunk-pakanrakennuspeli. Peli on soolo- tai yhteistyöpeli, jossa pelaajien hakkerit yrittävät murtautua pelin ohjastamaan tekoälyyn.

Pelin suunnittelija Ricky Royal eli Richard Wilkins, joka tunnetaan tubettajana, muun muassa Mage Knight -videoistaan.

Peli maksaa 58 dollaria Suomeen toimitettuna. Kaksi kappaletta saa 99 dollarilla, kolme 135 dollarilla. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu helmikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Renegade

Hopeakonsortion paluu

Argent: the Consortium on euro- ja jenkkityylejä yhdistelevä peli, joka on kerännyt kehuja ja säällisen 7.8 keskiarvon BGG:ssä. Työläistenasettelua virkistetään totuttua vahvemmalla pelaajien välisellä vuorovaikutuksella. Voittoehdotkin ovat epävarmat, kunnes pelaajat vakoilevat ne selville.

Kickstarterissa on nyt pelin uusittu laitos. Sääntökirjaa on selvennetty, pelin ulkoasua tehty helppokäyttöisemmäksi ja virheitä korjattu. Miniatyyrit on uusittu käyttämään suosittua jalustasysteemiä, jossa vaihdettavilla renkailla näytetään, kenelle miniatyyri kuuluu.

Ykkösedition omistajien päivityssarja ja minilisäri maksaa 49 dollaria Suomeen toimitettuna. Kakkoseditio ja minilisäri maksavat 97 dollaria. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu helmikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Argent: The Consortium

Mikon pelaamia

Päädyin pelaamaan Mansions of Madnessin toista laitosta. Ei nyt ihan osu omalle mukavuusalueelle, mutta kun tarjolla oli, niin pitihän se kokeilla – jo se sovelluksen mukanaolo pelinjohtajana oli sen verran kiinnostava juttu, että pakkohan tämä oli testata.

Pelasimme lyhyimmän skenaarion, joka oli säällisen tiivis, noin puolitoista tuntia, ja hyvä fiilis tästä jäi, jopa sen verran hyvä, että lupauduin joskus toiste pelaamaan jonkun pidemmänkin skenaarion. Ei tämä genre edelleenkään suosikkini ole, mutta genren sisällä tämä on kyllä mainio peli.

Sovellus (ja kokeneet pelikaverit) tekivät peliin hyppäämisestä helppoa. Sääntöjä ei juuri selitetty, vain perusteet: joka vuoro saat kaksi toimintoa, joilla voi liikkua tai tutkia. Siinäpä se, loput kertoo sovellus sitten kun tarve on. Sovellus tarjoili meille skenaarion, kertoi mitä tehdä ja tarjosi muutaman puzzlenkin ratkottavaksi. Tämä toimii erinomaisesti ja arveluttaa lähinnä pelin elinkaaren kannalta – jos sovellus joskus lakkaa toimimasta, onko peli sitten täysin pelikelvoton?

Lopulta onnistuin ratkaisemaan kriittisen puzzlen ensiyrittämällä ja hahmoni sai taiottua ulottuvuuksien välisen portaalin kiinni. Toinen hahmo hoiti väkivaltaisuuksia ja kolmas hiippaili järkensä menettäneenä kohti keittiötä etsimään teräaseita kavereiden rituaalimurhaamista varten.

Teeman puolesta hivenen tökki tappeluiden suuri määrä. Ymmärrän, että pelin kannalta tappeleminen on helppo ratkaisu, mutta kun tiedenaiseni pistää paljain käsin syväläisen pakettiin ilman, että edes mielenterveys kärsii, niin joku siinä vähän pistää vastaan – ei tämä nyt ihan Lovecraftia ole.

Mielenkiintoinen kokemus oli myös Yokohama, nyt ensimmäistä kertaa useammalla kuin kahdella pelaajalla. Kolmas pelaaja teki pelistä kyllä paremman. Nyt parin pelin kokemuksella tämä vaikuttaisi oikein mukavalta nouki-ja-toimita-peliltä ja on tervetullutta vaihtelua työläistenasettelupelien paljouteen.

Koska Saarrot listasivat Todellisuuspaossa on kiinnostavimmat pelit -top-kymppinsä, taidanpa minäkin:

  1. Ponzi Scheme eli Jesse Lin kiero rahapeli pyramidihuijauksista. Kuka jää voitolle, kun pyramidit romahtavat?
  2. Archaeology: The New Expedition on Phil Walker-Hardingin kepeä korttipeli, joka vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
  3. Knit Wit on Matt Leacockin erikoinen, luovuutta vaativa sanapeli. Vaikuttaa vähän hankalalta saada pelatuksi, mutta kiinnostava silti.
  4. Caverna: Cave vs Cave eli millaisen kaksinpeliversion Cavernasta oikein saakaan aikaan? Agricola voittaa oman kaksinpeliversionsa, Inland Port taas on Le Havrea parempi – entäs tämä?
  5. Century: Spice Road vaikuttaa kiinnostavalta kevyeltä ja fiksulta peliltä, Splendorin kaliiberia ja sehän on kovin hyväksi havaittu painoluokka.
  6. Pakohuonepelit eli lähinnä Unlock! ja EXIT: The Gamet. Pitäähän tähänkin trendiin tutustua.
  7. El DoradoReiner Knizian SdJ-ehdokkaanakin ollut koko perheen pakanrakennuspeli.
  8. Tyrants of the Underdark, Dungeons & Dragons -teemastaan huolimatta kiinnostavalta vaikuttava pakanrakennukseen nojaava lautapeli.
  9. MombasaAlexander Pfisterin edellinen iso peli ennen Great Western Trailia. Menee GWT:n näytöillä kirkkaasti tämän listan kärkeen.
  10. Nusfjord, mahdollisesti jossain vaiheessa tuleva uusi Uwe Rosenbergin peli. Sen perusteella, mitä tällä hetkellä tiedän, peli lähtee ennakkotilaukseen heti kun se tulee jonnekin ostettavaksi.

Tulevia tapahtumia

28.–30.7.2017: Helsingin Messukeskuksen valtaa Ropecon, Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, jossa kaikenlaiset lauta-, kortti-, rooli- ja figuuripelit ovat pääosassa. Ropeconissa on luvassa turnaukset muun muassa Catanista, Carcassonnesta, Qwixxistä ja Pitchcarista. Sami Laakso esittelee Dawn of Merchants -peliään. Kaiken Ropeconin lautapeliohjelman löydät ohjelmaoppaasta. Lisätietoja Ropeconin sivuilta.

15.–17.9.2017: Syksyn iso pelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään poikkeuksellisesti jo syyskuussa Kaapelitehtaan hankalan varaustilanteen vuoksi. Lisätietoja lähempänä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *