Kategoriat
Videot ja podcastit

Carcassonne -esittelyvideo

Videosarja jatkuu Carcassonnen esittelyllä. Tästä videosta selviää, millainen peli suosittu Carcassonne on ja miten sitä pelataan. Tämän kahdeksanminuuttisen videon katsottuasi osaat pelata Carcassonnea. Videolla kerrotaan myös, mikä tekee Carcassonnesta niin hyvän ja sivutaan vähän lisäosiakin – niistä on tosin omatkin videonsa, löydät linkit tämän videon alta.

Lisäosien videot

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

9 vastausta aiheeseen “Carcassonne -esittelyvideo”

Hyvä video jälleen kerran!

Olen hieman eri mieltä viimeisestä tuomiosta, jonka mukaan pelin pitäisi löytyä jokaisesta kirjahyllystä mutta makuasioista ei toki sovi suuremmin kiistellä. :)

Joo, mainio esittely, jonka avulla pelin säännöt jo melkein oppiikin. Lisäosien kanssa pelatessa olemme useimmiten soveltaneet jonkinlaisia talon sääntöjä pelin lopettamiseen, eikä kaikkia paloja ole ikinä käytetty.

Yksi hyväksi havaituista lopetusvarianteista on niin sanottu “Tuomion possu -lopetus”, jossa pelin alussa sovitaan, monennenko pelatun luostarilaatan jälkeen peli päättyy. Sopiva pituus on ollut noin kuusi luostaria. Kun (esim.) kuuden luostari nousee, on peliä jäljellä tasan kaksi kierrosta, ellei tänä aikana nouse lisää luostareita. Uuden luostarin noustessa peliä on jälleen jäljellä kaksi kierrosta.

Tuo “tuomion possu” on kyllä aika pelottavan kuuloinen variantti. Antille: parempi valinta tuo olisi kuin Monopoli… siis jos nyt saisi päättää mikä lautapeli ihmisille yleensä ekana tulee mieleen jos sanoo sanan “lautapeli”.

Se tuomion possun nimihän tulee tietenkin siitä, että yksi ylimääräinen possu pannaan joelle laskuriksi vaeltamaan kohti joen luostaria. Kun luostari nousee käteen, possua siirretään pykälä eteenpäin.

Hei, eikö tälle sivulle voisi linkittää myös minilisäosien videot?

Hei!

Todella hyvät esittelyt, kelpaa kattella useammankin kerran.
Omistan aloitusboksin, 10v juhlaboksin, kolme ensimmäistä lisäosaa ja pari hiljattain kauppoihin tulleista minilisäosista, maagi&noita sekä kaivokset. Kaikkiin olen tyytyväinen ja lapset tykkäävät. Mutta jotenkin tuntuu ettei enempää tarvi vaikka haluaisi. Osa lisäosista kun tuntuvat huonontavan peliä.

Mun aloitusboksissa tuli muuten joki 2. Kaverin vuotta aiemmin ostamassa samassa aloitusboksissa tuli joki 1. How come?

Tuntuis turhalta ostaa lisäosa kuningas&kreivi kun siinäkin tulee joki 2. Mistää saan hankittua joki 1?

/Manu

Joki uusittiin jossain vaiheessa vaihtelun vuoksi. Ykköstä voi löytää sattumanvaraisesti jostakin, esimerkiksi BoardGameGeekissä näkyy olevan yksi myynnissä. Hintaa on tosin 30 dollaria + postit. Minulla on itse printatut jokilaatat – näissähän ei haittaa, jos laatat eivät näytä samalta kuin muut laatat. En tosin muista yhtään, mistä tiedostot sain, aikaa kun on kulunut jo se kymmenisen vuotta.

Olen pelaillut Carcassonnea pelin ilmestymisestä asti vaihtelevalla tiheydellä, enkä ole käyttänyt oikeastaan mitään lisäosia. Hyvin on pärjätty…

Pyrimme saamaan erillisiä ykkösjokia tavalla tai toisella.

Lautapelit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *